Om oss

Pernilla McMahon, hundpsykolog och instruktör


-Jag tog över Delsjöns hundcenter i januari 2013. Nu driver jag förutom Delsjöns hundcenter även Kungsbacka hundcenter. Tidigare var jag också med och startade Tibus hunddagis tillsammans med Bräcke diakoni.

 Mitt brinnande intresse som hundpsykolog ger mig möjlighet att hjälpa hundägare att förändra hundens beteende men också synliggöra samspelet mellan hund människa och jag utbildar i och föreläser i ämnet "Hundens språk".

Jag växte upp med hundar och hästar, hamnade i USA där jag jobbade och blev certifierad hundtränare 2003 i USA. 2009 startade jag Swedish Dog Training i KalifornienJag fick också möjlighet att arbeta som volontär på ett mycket stort hundhem, "shelter," San Diego Department of Animal Services som håller över 500 hemlösa, borttappade, icke önskade, fysiskt sjuka och problemhundar. Till meriterna kan jag också nämna att jag arbetat som certifierad CGC Evaluator för Amerikanska Kennel Klubben (AKC) i USA. Ett program som är framtaget för att belöna hundägare och deras hundar för välvårdat uppförande inför allmänheten.

Genom åren har jag studerat olika tekniker, teorier och jag ger ett stort stöd till all forskning som växt fram och påverkat dagens hundträning. Själv jobbar jag med hundens egen motivation och positiv förstärkning i mitt arbete med hunden och dess ägare. Under tiden jag arbetade i USA hittade jag en röd tråd och skapade ett arbetssätt jag kallar T3 som ligger till grund för dagens träning. T3 står för Trust, Train & Transform.

Jag är mycket tacksam för den erfarenhet jag har fått under de 15 år i USA, där jag fick möjlighet att hjälpa många hundar och hundägare.  Det är det mest givande arbetet i mitt liv när jag med egna ögon sett hur människor och hundar har förändrats och dessutom gjort det med glädje. Men mitt yrkesliv har inte bara handlat om hundar. Mitt intresse för den mänskliga faktorn tog fart under många år som pilot där beteende och säkerhet är grundläggande faktorer. Sammanfattningsvis har jag utbildat mig i USA och Sverige hos: Högskolan väst i Trollhättan, Petsmart dogtraining i San Diego, Handledarutbildningen Skolverket, Karen Pryor, Suzanne Hetts, Trish King, Mary Lee Nitschke, Pia Silvani, Pam Reid, Pat Miller, Terry Ryan, Petsmart, Turid Rugas, Pär Jensen, Eva Bodfält, Kerstin Malm, Renee Sjöberg, Anders Hallgren & Hundens hus i Göteborg m flera.